BÖRJA SPELA FOTBOLL I IFK STOCKHOLM!
IFK STOCKHOLM FOTBOLL
En gång kamrat - alltid kamrat

Innan ni bestämmer er, tänk på

Har ni läst igenom allt innan ni bestämt er för att skicka in en intresseanmälan?

Det är viktigt att ni förstår vilka IFK Stockholm är och vad vi erbjuder våra medlemmar samt vad vi förväntar oss av er som medlemmar. Både när det gäller spelare, ledare och förälder.

1. VI ÄR EN BREDDFÖRENING

Det innebär att ALLA barn är välkomna att spela fotboll hos oss, oavsett ambitionsnivå eller tidigare erfarenhet. Det spelar ingen roll om du vill spela fotboll för att ha nåt kul att göra med dina vänner eller om du vill utmanas och utveckla dig själv och din fotboll. Vi tror att det finns plats för alla i vår förening. Vi tror därför även att tålamod är viktigt i barnens fotboll, därför toppar vi inte/delar inte upp barnen i olika nivåer.

2. VI ÄR EN IDEELL FÖRENING

En ideell förening innebär att alla verksamma i föreningen (styrelse, tränare, lagledare) ställer upp gratis på sin fritid för att föra föreningen framåt. Det är då oftast föräldrar som ställer upp ideellt som tränare eller lagledare i sitt barn lag dom första åren av deras fotbollsutbildning. Upp till att barnet är ungefär 13 år är det alltså välutbildade föräldraledare som leder barnen i samtliga våra lag. Tillsammans hjälps vi åt!

3. VI ÄR BEROENDE AV ER FÖRÄLDRAR

Så länge som ni, som föräldrar, är medvetna om dessa punkter och förstår samt följer våra regler och riktlinjer så underlättar det för både oss som förening och er som medlemmar. Vi försöker alltid vara öppna och raka i vår kommunikation för att undvika missförstånd och för att underlätta för er och ert barn. Fotboll och föreningslivet ska i slutändan vara kul och givande för alla inblandade!
Spelat i annan klubb innan IFK?

I syfte att undvika missförstånd i samband med eventuella övergångar är det viktigt att den sökande informerar sin nuvarande klubb om att man sökt sig till IFK Stockholms verksamhet. IFK Stockholm kontaktar alltid den sökandes nuvarande klubb för att säkerställa att det inte föreligger några hinder.

Tillhör du för tillfället en klubb rekommenderar vi er att vara kvar säsongen ut. Vi tar kontakt med er i oktober när säsongen närmar sig sitt slut för att se över om intresse fortsatt kvarstår
Så här gör ni för att anmäla intresse

Nu när ni känner er säkra på att ni vill att ert barn ska börja spela fotboll i IFK Stockholm så är det alltså dags att fylla i ett formulär där ni anmäler ert intresse att börja. Detta är alltså bara en intresseanmälan som skickas till vårt kansli där vi går igenom ansökan och ser till att hitta plats i rätt ålderskull.

1. Intresseanmälan

Ni fyller alltså i vårt anmälningsformulär "Intresseanmälan" där ni fyller i barnets samtliga personuppgifter samt minst en målsmans kontaktuppgifter (viktigt för att komma i kontakt med er). Ni fyller även i om ni har önskemål kring vilken grupp ni vill tillhöra och sist men absolut inte minst om du som förälder vill hjälpa till som ledare i ditt barns träningsgrupp.

2. Uppföljning
Ni får sedan (inom 48h) ett mail från oss där ni får veta om ert barn fått plats i önskad grupp och vilken dag och tid ni kan börja er fria "2-veckors provperiod" för att testa på om vår verksamhet är något för er samt annan viktig information kring detta. Vi mailar även sedan ut nybörjarinfo till er om er första tid i IFK Stockholm och vad som förväntas av er som förälder och av ert barn som spelare.

3. Säsongsstart
När ni sedan genomfört dessa 2 veckors provperiod och ni bestämt er för att fortsätta och fått ta del av all nybörjarinfo och vårt styrdokument "Kamratandan" så skickar vi ut en faktura för årsavgiften och när den är betald är ert barn redo att officiellt börja spela fotboll hos oss med allt vad det innebär!

Klicka här för att fylla i en intresseanmälan

eller här för att maila oss om ni har några funderingar

Följ oss på Facebook
Se våra bilder på Instagram