BÖRJA SPELA FOTBOLL I IFK STOCKHOLM!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK STOCKHOLM FOTBOLL
En gång kamrat - alltid kamrat

 
Fotbollsskola för flickor och pojkar 6 år

IFK Stockholm Fotbolls "Fotbollsskola" vänder sig till flickor och pojkar som är 6 år för att erbjuda en god fotbollsstart.

 

Syftet med "Fotbollslekis" är att på ett lekfullt sätt introducera barnen till fotboll och motivera till fortsatt idrottande långt upp i åldrarna. Vi utgår alltid ifrån barnens behov av rörelse, glädje och lek (både med och utan boll). Vi börjar lätt och ökar successivt takten ju äldre och mer bekvämt barnet blir för att alla ska vara förberedd inför starten av Sanktan när barnet fyller 8 år.

Praktiskt Information

Målgrupp

Flickor och pojkar: 6 åringar (födda 2017)

 

Spelperioder

Vårterminen: 1 maj till 7 juni (12 tillfällen)

Höstterminen: 21 augusti till 27 september (12 tillfällen)

 

Dag, tid och plats?

Måndag och onsdag 17:30-18:30

Plats: Vårbergs Idrottsplats (konstgräs)

 

Vad ska mitt ha barn på sig?

Det räcker med oömma gympakläder samt ett par gympaskor. Vid ett senare skede köps det in fotbollskläder och fotbollsskor. Efter anmälan och betalning får alla även ett startkit bestående av: t-shirt och vattenflaska.

Anmälan och Avgift

 

Anmälan (som är bindande) sker via den här länken KLICKA HÄR

 

Tänk på att vi stänger anmälan senast 1 juni 2023 eller så fort platserna är uppbokade. Så först till kvarn gäller då platserna är begränsade varje säsong.

 

Vad kostar det och hur betalar vi?

Deltagaravgiften är 800 kr för hela säsongen (24 tillfällen). Platsen är bokad och paxad endast när vi har fått in er betalning. Faktura mejlas inom 48 timmar efter anmälan är bekräftad.

 

Medlemsavgiften på 200 kr ingår i avgiften samt även ett nybörjarkit (första året) bestående av: en t-shirt och en vattenflaska.

 

Engagemangsrabatt

För föräldrar som vill engagera sig som tränare eller lagledare erbjuder vi gratis utbildningar och rabatt på hela årsavgiften samt även spelarens utrustning. Hör av dig så kan vi snacka ihop oss

Träningsupplägg
Grupperna indelas enligt ålder (och sedermera träningsplats). Självklart försöker vi lösa så att barnen får vara med sina kompisar om de så önskar.

 

Vi tränar två perioder per år: 12 tillfällen på våren och 12 tillfällen på hösten. När barnet fyllt 7 år börjar vi spela träningsmatcher och vid behov även träna inomhus under vintern.

 

Verksamheten kännetecknas av

 

  • Rörelseglädje och lek
  • Fysisk aktivitet med och utan boll
  • Mycket bollkontakter med händer och fötter
  • Övningar som utvecklar barnens koordinativa färdigheter

 

1. Fotbollslekis (Steg 1)

När barnet är 4-5 år gammalt måste en (1) förälder vara närvarande på träningen för att hjälpa sitt barn aktivt genom att gå med vid varje övning.

 

2. Fotbollsskola (Steg 2)

När barnet fyllt 6 år så steppar vi upp ett 

 

3. Breddfotboll (Steg 3)

När barnet fyllt 8 år så är träningsgrupperna spikade och varje lag har minst 2 föräldrar som ledare samt har köpt in all utrustning och genomgått samtliga ledarutbildningar.

Föräldrainformation

Informationsmöte

Inför varje säsong så kallar vi samtliga föräldrar på ett kort informationsmöte för att informera om vad säsongen skall innehålla, vad vi erbjuder barnen och vad som krävs av er som förälder.

 

Informationsmöte för 2023 sker: vi återkommer med datum, tid och plats

 

Vad ska mitt ha barn på sig?

Det räcker med oömma gympakläder samt ett par gympaskor. Vid ett senare skede köps det in fotbollskläder och fotbollsskor. Efter anmälan och betalning får alla även ett startkit bestående av: t-shirt och vattenflaska.

 

Spelarutrustningen

Vi ställer inga krav på att barnen ska köpa träningskläder från IFK Stockholm förrän barnet fyllt 7 år och laget börjar spela matcher tillsammans. Om ni däremot ändå vill ha kläder från oss kan ni läsa mer om vad vi erbjuder, vad det kostar och hur ni gör för att beställa allt. Läs vidare HÄR

 

Föreläsningsrabatt

När barnet är 4-5 år gammalt erbjuder vi er att anmäla ert barn gratis till Fotbollslekis om ni binder er till att närvara på en (1) föreläsning per år. Mer information vid anmäningstillfället.

 

Engagemangsrabatt

För föräldrar som vill engagera sig som tränare eller lagledare erbjuder vi gratis utbildningar och rabatt på hela årsavgiften samt även spelarens utrustning. Hör av dig så kan vi snacka ihop oss.

 
Följ oss på Facebook
Se våra bilder på Instagram
Våra samarbetspartners
Våra huvudleverantörer
Våra utvecklingssamarbeten