BÖRJA SPELA FOTBOLL I IFK STOCKHOLM!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK STOCKHOLM FOTBOLL
En gång kamrat - alltid kamrat

 
Medlemskap i IFK Stockholm Fotboll
 

Medlemsavgiften skall betalas av spelare, ledare samt övriga som vill vara medlemmar i föreningen och betalas alltid i sin helhet oavsett när en ny medlem ansluter till föreningens verksamhet. Medlemsavgiften finansierar övergripande administrativa kostnader, förbundsmedlemsskap och mycket mer.

 

Avgiften för medlemskap i föreningen är 200 kronor per år och återbetalas ej.

 

Träningsavgiften är en avgift som direkt går till idrottsaktiviteter som berör den aktive som exempelvis betalning av planhyra, försäkring för varje enskild aktiv medlem, domaravgifter och mycket mer.

 

Avgiften för deltagande i föreningen beror på vilken ålderskull man tillhör och återbetalas ej.

När skickas fakturan ut och när ska den vara betald?
 

För befintliga medlemmar som tränat med oss under året faktureras normalt den kombinerade föreningsavgiften 1 februari och gäller för kommande period (1 april 2024 - 31 oktober 2025) samt ska vara betald i sin helhet senast den 1 april 2024 (60 dagars betalningsvillkor).

 

För helt nya medlemmar som ansluter under verksamhetsåret faktureras dessa vid det tillfälle de ansluter till föreningens verksamhet, dock senast 2 veckor efter medlemskapet godkänts. Nedan ser ni kostnaden för Föreningsavgiften beroende på när ni ansluter.

 

För nya medlemmar som ansluter efter:

 

  • 1 augusti = betalar 50% av Föreningsavgiften
  • 1 november = betalar 25% av Föreningsavgiften

 

OBS! Den som inte har betalt föreningsavgiften (kombinerad medlems- och träningsavgift) när påminnelsen har gått ut, blir avstängd från träning och match till dess att betalning erlagts eller att det finns en dokumenterad uppgörelse med kassören på en godkänd avbetalningsplan. Dock måste första delen av avbetalningsplanen ha fullföljts innan en avstängning kan hävas.

Hur betalar man föreningsavgiften?
 

1. Ni ska ALLTID i första hand betala in via fakturan som mailas till er:

 

I god tid inför säsongstart mailar vi ut en faktura för Föreningsavgiften (kombinerad medlems- och träningsavgift). Sedan har ni 60 dagar på er att betala in avgiften i sin helhet. Denna faktura ligger även uppe i Medlemsappen förutom att mailas ut till målsmans mail.

 

Obs! Skickas vanligtvis ut den 1 februari varje år och skall vara betald senast 1 april.

Vill ni ej fortsätta spela i IFK STHLM?

Om ni av olika anledningar inte vill fortsätta spela fotboll i IFK Stockholm, så är det enklast att avanmäla er under faktureringsperioden som sträcker sig mellan 1 februari och 31 mars.

 

På så vis vet vi i föreningen att ert barn inte kommer fortsätta spela från när nya säsongen startar den 1 april varje år.

 

Ni avanmäler er från fortsatt spel genom att, i fakturan som läggs upp i Medlemsappen, klicka på knappen AVANMÄLAN.

 

Obs! Märk väl att när ni gjort detta val går det inte att ångra i efterhand eftersom platsen går till ett annat barn direkt.

Vad kostar det att spela fotboll?
 
Här nedan ser ni storleken på föreningsavgiften (kombinerad medlems- och träningsavgift) för att få delta i IFK Stockholm Fotbolls aktiviteter för den ordinarie utomhussäsongen 2024: mellan 1 april 2024 och 31 oktober 2024:
 
Vad?  Ålderskull?  Total Avgift?
 Lekis  2019 & 2020    800:-*
 Skola  2017 & 2018  1000:-*
 5v5  2015 & 2016  1600:-
 7v7  2012, 2013 & 2014  2000:-
 9v9  2010 & 2011  2200:-
 11v11  2006, 2007, 2008 & 2009  2500:-
 Senior  Vuxen  3000:-
 Stödmedlem  Ej aktiv / supporter    200:-

 

*Lekis är gratis om minst 1 förälder genomför 1 kurs per säsong.

 

Obs! När man har betalat in föreningsavgiften binder man sig att följa våra regler och riktlinjer. Vi förutsätter att ni har läst all information ni fått kring hur IFK STHLM funkar och vad ni som målsman binder er till (så att ert beslut ska vara lättare att ta).

 

Vid fundering kring avgiften hör i av er via e-post till: kansli@ifkstockholmfotboll.se

Vad ingår i avgiften?
 
  • Verksamheten leds av föräldraledare som ställer upp ideellt
  • Minimun rekommendationer kring träning och matchspel
  • Vi är en breddförening som innebär att alla får vara med
 
Vi är en breddförening med föräldraledare som ställer upp ideellt. Det innebär att vi därför kan hålla våra föreningsavgifter på en väldigt låg nivå (lägst i hela söderort?) men det innebär också att vi tränar enligt minimun rekommendationerna som finns för varje ålderskull i Spelarutbildningsplanen.
 
Hur ser Spelperioderna ut under året?
 
Det som ingår i avgiften är att man till ett väldigt lågt pris får träna och spela match 1-3 gånger i veckan under högsäsong (1 april - 31 oktober) samt träning 1 gång i veckan under lågsäsong (1 november - 31 mars). Vill man träna mer än så och vill ha mer utmaning har vi aktiviteter för en extra avgift.
 
  • Högsäsong: 1 april - 31 oktober (1-3 ggr i veckan: garanterat)
  • Lågsäsong: 1 november - 31 mars (1 gg i veckan: EJ garanterat)
 
För att läsa mer om årsplanering och hur ofta man tränar KLICKA HÄR
 
För att läsa mer om våra extra aktiviteter för dom som vill träna mer KLICKA HÄR
Har ni fått en avisering (faktura) för årsavgiften?

 

Vad är en avisering och varför skickas den ut?

 

En avisering av föreningsavgiften skickas automatiskt ut till ALLA registrerade medlemmar i föreningen oavsett aktiv status eller inte. Och oavsett om man är på tillfälligt provspel eller om barnet ej ens har hunnit träna än.

 

Om ni EJ har meddelat föreningen via mail att ert barn slutat spela hos oss, så kommer ni alltså automatiskt ändå få en avisering (faktura) för kommande säsong.

 

Obs! Makulera fakturan och avregistrera er genom att klicka i knappen AVANMÄLAN.

 

När skickar en avisering ut och när ska den vara betald som senast

 

Föreningen skickar ut avisering om betalning för föreningsavgiften INFÖR varje säsong, oftast i början av februari eller mitten av mars när ordinarie säsong ännu ej satt igång på riktigt. Därför kan ni ha fått en avisering trots att ert barn ännu ej varit med på någon träning ännu.

 

Obs! Ni har 30 dagar på er att betala föreningsavgiften så då finns det god tid att prova på verksamheten innan ni behöver betala in avgiften.

 

Har ni fått en avsiering, men ni vill EJ fortsätta spela fotboll i IFK Stockholm?

 

Det fixar ni enkelt genom ett klick. Klicka i knappen AVANMÄLAN för att makulera fakturan och bli helt avregistrerad från föreningen. Då tas ni bort från vårt medlemsregister fullt ut.

 

Obs! Detta går ej att ångra. Om ni vill börja spela igen måste ni göra om all registrering på nytt. 

 
Följ oss på Facebook
Se våra bilder på Instagram
Våra samarbetspartners
Våra huvudleverantörer
Våra utvecklingssamarbeten